ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ

Παντελής Μελισσινός – αθηναϊκό ορόσημο για Χολιγουντιανές διασημότητες κι εραστές των χειροποίητων σανδαλιών!

 

 

Ο Παντελής Μελισσινός με τους διάσημους Βρετανούς ηθοποιούς Dawn French και Richard Ayoade.
Ο Παντελής Μελισσινός με τους διάσημους Βρετανούς ηθοποιούς Dawn French και Richard Ayoade.

Ο Παντελής Μελισσινός και το μοναδικό του Ατελιέ Σανδαλιών & τέχνης έχουν γίνει με τα χρόνια σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Άνθρωποι, από όλο τον κόσμο, έρχονται στην Αθήνα και μετά από μια επίσκεψη στον Παρθενώνα και την Ακρόπολη, κατευθύνονται στο εργαστήριό του, για ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια κατά παραγγελία – μια πραγματικά υπέροχη ανάμνηση από την Ελλάδα.

Μερικοί από τους διάσημους πελάτες του:

Ο Παντελής Μελισσινός με τη σύζυγο και κόρη του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Ο Παντελής Μελισσινός με τη σύζυγο και την κόρη του Πρόεδρου των ΗΠΑ Joe Biden, τις Dr Jill Biden και Ashley αντίστοιχα.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αφιερώνει φωτογραφία στον Παντελή Μελισσινό για τα σανδάλια που της έφτιαξε.
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αφιερώνει φωτογραφία στον Παντελή Μελισσινό για τα σανδάλια που της έφτιαξε.

Ο Παντελής Μελισσινός έχει φτιάξει σανδάλια για τον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας (κατόπιν παραγγελίας της μητέρας του Βασίλισσας Σοφίας), την μούσα και alter ego του Σαλβαδόρ Νταλί, διάσημη τραγουδίστρια Amanda Lear, την οικογένεια του Joe Biden, τον ποιητή-μουσικό Λέοναρντ Κόεν και το συγκρότημα του, τις διασημότητες του Χόλιγουντ: Bob Saget, Lily Tomlin και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, τη δημοφιλή βρετανίδα κωμικό: Dawn French, τον κωμικό: Richard Ayoade, την σούπερ σταρ της Ιαπωνίας: Satomi Ishihara, την σύντροφο του Mick Jagger σχεδιάστρια μόδας L’Wren Scott και την παρέα τους, τον Richard Quest του CNN, την σχεδιάστρια μόδας και τηλεοπτική προσωπικότητα: Kimora Lee Simmons, τον αθλητή και τραγουδιστή, πρίγκιπα Hubertus Von Hohenlohe τον γιό του Τζέρεμι Άϊρονς σταλμένος από τον Τζέρεμι και η λίστα συνεχίζεται .

 

Οι Καρέκλες των διασήμων

 

Αυτές είναι τέσσερις από τις διάσημες καρέκλες που βρίσκονταν στο παλιό μας σανδαλοποιείο. Οι Μπιτλς, η Τζάκυ Ωνάση, η Μπαρμπρα Στρέιζαντ  είναι μερικοί από τους διάσημους που κάθισαν σε αυτές, όταν δοκίμασαν τα σανδάλια τους.

 

Τώρα, οι περισσότερες, έχουν “συνταξιοδοτηθεί”, οι τέσσερεις όμως αυτές, έχουν αποκατασταθεί και χρησιμοποιούνται ακόμη στο νέο σανδαλοποιείο & γκαλερί μας, κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι άλλες είναι αποθηκευμένες στο υπόγειο.

 

Είναι κι αυτές χειροποίητες. Φτιαγμένες από ελληνικά χέρια, πριν από περίπου εκατό χρόνια, γύρω στα 1920.