ΦΡΟΝΤΙΔΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΝΔΑΛΙΩΝ

Σχέδια Σανδαλιών Unisex

Τα σχέδιά των χειροποίητων σανδαλιών μας είναι γιούνισεξ.

Όλα τα σανδάλια προσαρμόζονται – ή  και κατασκευάζονται απ’ την αρχή – στις δικές σας διαστάσεις, για καλλίτερη εφαρμογή. Επίσης ρεφιλάρουμε τις γωνίες των λουριών για να είναι αναπαυτικά και να μην κόβουν το δέρμα σας.

Το πάνω μέρος της σόλας είναι από δέρμα και το κάτω από λάστιχο. Το δέρμα των σανδαλιών μας, με τον χρόνο, αποκτά ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Επίσης, τα σανδάλια, παίρνουν το σχήμα των ποδιών γιατί το φυσικό δέρμα πάντοτε «δίνει»

Υψηλής Ποιότητας Δέρματα

Χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας δέρματα από τα Κρητικά Βυρσοδεψία.

Για τα  χρωματιστά δερμάτινα σανδάλια μας, χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας δέρματα από παραδοσιακά Ιταλικά Βυρσοδεψία.

Φυσικά Σημάδια Και Υφή

Τα φυσικά δέρματα, που χρησιμοποιούμε, έχουν φυσικά σημάδια & υφή, που κάνουν το κάθε ζευγάρι μοναδικό. Τα σημάδια και η υφή δεν είναι ελαττώματα, αλλά προτερήματα –είναι η απόδειξη ότι παίρνετε φυσικό δέρμα. Δέρματα που τα επεξεργάζονται με χρώματα δεν έχουν σημάδια και δεν σκουραίνουν με τον χρόνο.

Το Φυσικό Δέρμα Σκουραίνει

Το δέρμα των σανδαλιών μας σκουραίνει με το ηλιακό φως. Επίσης  σκουραίνει  άμα το περάσουμε με baby oil ή με Βαζελίνη. Μερικοί προτιμούν ελαιόλαδο γιατί τα σκουραίνει αμέσως. Το ελαιόλαδο, όμως όταν έρχεται σε επαφή με τον ανθρώπινο ιδρώτα μπορεί να αρχίσει να μυρίζει. Έτσι αν ιδρώνετε πολύ αποφύγετέ το.

Ιδρώτας & Νερό

Τα σανδάλια μας σκουραίνουν και με το νερό, αποφύγετε όμως να τα βρέχετε!

Το νερό και η έντονη εφίδρωση μπορούν να βλάψουν σοβαρά όλα τα δέρματα. Ειδικά το θαλασσινό νερό είναι ο χειρότερος εχθρός των δερμάτινων σανδαλιών, εκτός από τον έντονο ιδρώτα, που είναι ακόμα χειρότερος.

Όταν τα πόδια ιδρώνουν πολύ, το δέρμα των σανδαλιών αποκτά κάποια έντονα ασπριδερά σημάδια, όπως αυτά που λεκιάζουν τα σκούρα ρούχα, με την έντονη εφίδρωση το καλοκαίρι.  Αυτό οφείλεται στα συστατικά του ιδρώτα, όπως: αμμωνία και ουρία. Αυτά τα  συστατικά  προκύπτουν όταν ο οργανισμός διασπά τις πρωτεΐνες από τις τροφές που τρώμε.

Η Δίαιτα Σας Έχει Να Κάνει Με Την Ποσότητα Και Οξύτητα Του Ιδρώτας Σας Και Την Υγεία Των Σανδαλιών Σας

Η οξύτητα του ιδρώτα σας μπορεί να καταστρέψει τα σανδάλια σας πολύ γρήγορα. Ο ιδρώτας περιέχει σάκχαρα κι άλατα, όπως νάτριο, χλωρίδιο, και ποτάσιο.

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, ή σε διάφορες παθήσεις. Συχνότερα προκαλείται από άγχος ή  τροφές και ποτά που περιέχουν:

Όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) – ενισχυτή γεύσης που προστίθεται στις επεξεργασμένες τροφές που τρώμε καθημερινά.. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές: “Είναι ένα από τα χειρότερα προσθετικά τροφίμων στην αγορά!” Επίσης: καφεΐνη (σοκολάτα, καφές, τσάι), πικάντικες σάλτσες και  καρυκεύματα, όπως κάρυ ή κύμινο, γαλακτοκομικά, αυγά, κρέας, κονσερβαρισμένα και πακεταρισμένοι μεζέδες snacks κλπ. Και επίσης αλκοόλ και κάπνισμα smoking.

Η κακή διατροφή προκαλεί ιδρώτα με μεγάλη οξύτητα.

Όξινος Ιδρώτας:

Η υπερίδρωση οξειδώνει τα καρφάκια -περάστε τα με μανό, για να το αποφύγετε.
Η υπερίδρωση οξειδώνει τα καρφάκια -περάστε τα με μανό, για να το αποφύγετε.

Ο όξινος ιδρώτας (που μπορεί να χαλάσει εύκολα τα υποδήματά σας) είναι ένδειξη ανισορροπίας μεταξύ οξύτητας κι αλκαλικότητας, στον

οργανισμό σας. Τρώτε αλκαλικές τροφές, όπως: φρούτα και λαχανικά, αντί για τις γρήγορες τροφές που μετατρέπουν το σώμα σας σε εργοστάσιο οξύτητας. Αν δεν νοιάζεστε για την υγεία σας, νοιαστείτε για την υγεία των δερμάτινων σανδαλιών σας που φτιάχτηκαν με τόση αγάπη για τα πόδια σας.

Πλένετε Τα Πόδια Σας Καθημερινά

Η Υπερίδρωση απαιτεί περισσότερη προσωπική υγιεινή. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα πόδια σας καθημερινά, ίσως και δύο φορές την ημέρα.

Αφήστε Τα Σανδάλια Σας Να Κάνουν Διάλειμμα

Αν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ, μην φοράτε τα σανδάλια σας για δυο συνεχόμενες ημέρες.  Αφήστε τα να κάνουν διάλειμμα για να στεγνώσουν. Το φυσικό δέρμα είναι απόλυτα απορροφητικό κι ο ιδρώτας το εμποτίζει σε βάθος. Ίσως να μην φαίνεται, αλλά ο ιδρώτας μπορεί να φτάσει μέχρι την εσωτερική κόλλα των σανδαλιών.

Καραφάκια Υποδημάτων

Μετρήσεις για την κατασκευή σανδαλιών στα πόδια σας
Μετρήσεις για την κατασκευή σανδαλιών στα πόδια σας

Χρησιμοποιούμε καρφάκια υποδηματοποιίας και δερματόκολλα για την συγκόλληση και την κατασκευή των σανδαλιών. Με τα καρφάκια και την κόλλα τα σανδάλια γίνονται πραγματικά γερά.

Αν όμως τα πόδια σας ιδρώνουν, θα δείτε σύντομα μαύρους λεκέδες στην δερμάτινη επιφάνεια των σανδαλιών. (γύρω από τα καρφάκια). Ο υπερβολικός ιδρώτας οξειδώνει το μέταλλο. Για να το αποφύγετε αυτό βάλτε μανό στα καρφάκια πριν φορέσετε τα σανδάλια. Μην τα φορέσετε πριν στεγνώσει το μανό. Κατά διαστήματα ξαναβάζετε από λίγο μανό πάνω στα καρφάκια – όλα εξαρτώνται από το πόσο ιδρώνουν τα πόδια σας και το πόσο όξινος είναι ο ιδρώτας σας.

Φροντίδα Δέρματος

Χρησιμοποιήστε ειδική κρέμα δέρματος για να διατηρήσετε τα σανδάλια σας υγιή . Θα τη βρείτε σε καταστήματα που πουλούν σχετικά προϊόντα. Όταν το δέρμα είναι θαμπό το περνάτε με την κρέμα. Αν δεν το κάνετε, το δέρμα θα αρχίσει να επηρεάζεται και να χειροτερεύει με τον ιδρώτα σας. Σύντομα θα κάνει σπασίματα και τα σανδάλια σας θα χαλάσουν. Αποφύγετε το βρέξιμο με θαλασσινό νερό. Αν βραχούν παρόλα αυτά, ξεβγάλετέ τα με φρέσκο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν σε σκιερό δωμάτιο, μακριά από θερμάστρες κλπ., μετά περάστε τα με την κρέμα ή με baby oil και Θα γίνουν ξανά λίγο πιο μαλακά. Κρατήστε τα μακριά από σκυλάκια που λατρεύουν να τα μασουλάνε!!!.