ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑΤΑ

Φυτική Δέψη

Η φυτική δέψη είναι ένας φυσικός και παραδοσιακός τρόπος επεξεργασίας υψηλής ποιότητας  δερμάτων, χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, επικίνδυνες για το περιβάλλον, και χρονολογείται από το 6.000 π.Χ περίπου.

Στην σταδιακή και αργή διαδικασία της δέψης χρησιμοποιούνται τανίνες, που εκχυλίζονται φυσικά από το φλοιό και τα φύλλα διαφόρων φυτών και δέντρων, όπως: καστανιές, βελανιδιές, βρύα και πολλά άλλα. Τα ακατέργαστα δέρματα τοποθετούνται σε ξύλινες βαρέλες, από όπου τελικά βγαίνουν υψηλής ποιότητας δέρματα με μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα.

Φυτική Δέψη & Φυσικά Δέρματα

Τα δερμάτα φυτικής δέψης δεν έχουν ομοιόχρωμης και ομοιογενούς τονικότητας επιφάνιες. Τα σημαδάκια και οι διάφορες “ατέλειες” είναι απόδειξη φυσικότητας και γνησιότητας του δέρματος. 

Τα καλά δέρματα δεν τροχίζονται ποτέ, για να αποκτήσουν λείες επιφάνιες και δεν “διορθώνονται”, μέσω διαφόρων επεξεργασιών για να παρουσιάζονται καθαρά, κάτι που χαλά την ποιότητά και μειώνει την ανθεκτικότητά τους. Επίσης, ποτέ δεν πρέπει να στεγανοποιούμε τα δέρματα φυτικής δέψης, ή να τα επικαλύπτουμε με φινιρίσματα για  προστασία από λεκέδες. Όλα αυτά καταστρέφουν την ποιότητα κι αναπνευσιμότητα του δέρματος.

Λόγω λοιπόν, των χρησιμοποιούμενων φυσικών τανινών, τα δέρματα φυτικής δέψης διατηρούν κόκκους, σημάδια, αποχρώσεις, νεράδες κι όλα τα άλλα μοναδικά φυσικά τους χαρακτηριστικά. Επίσης, λόγω της επίπονης διαδικασίας της φυτικής δέψης και της ποιότητας των παραγομένων δερμάτων, τα δέρματα, που προκύπτουν είναι από τα ακριβότερα.

Τα δέρματα φυτικής δέψης, με την πέρασμα του χρόνου, αποκτούν μιά υπέροχη σκούρα πατίνα.

Η φυτική δέψη διατηρεί τα δέρματα γερά κι ανθεκτικά στον χρόνο γιατί δεν καταστρέφει τον φυσικός τους κόκκο, που περιέχει τις ισχυρότερες ίνες στο δέρμα. Τα δέρματα αυτά έχουν αναπνευσιμότητα και μειώνουν την εφίδρωση, όταν χρησιμοποιούνται για υποδήματα. Τα δέρματα φυτικής δέψης είναι επίσης ιδανικά για ζώνες, αποσκευές, έπιπλα και αξεσουάρ ένδυσης που απαιτούν δέρματα που είναι λιγότερο εύκαμπτα αλλά πιο ανθεκτικά.

Τα δέρματα φυτικής δέψης είναι τα αγαπημένα των μεγάλων σχεδιαστών μόδας, αλλά και των ενημερωμένων αγοραστών που γνωρίζουν από ποιότητα.

Τα δέρματα αυτά συμβιώνουν, με αυτούς που τα φορούν κι όλα τα σημάδια, οι λεκέδες και η πατίνα,  που αποκτούν στην επιφάνεια τους, τηρούν αρχείο της προσωπικής ιστορίας του καθενός.

Χρωματιστά & τυπωμένα δέρματα.

Έχουμε μεγάλη ποικιλία χρωματιστών και τυπωμένων δερμάτων γιά πανέμορφες χρωματιστές δημιουργίες σανδαλιών.
Αυτά είναι λίγα δείγματα της μεγάλης ποικιλίας δερμάτων σε χρώματα και σχέδια για την κατασκευή μοναδικών σανδαλιών.